Voimmeko auttaa?

* pakollinen tieto
Tetra Tetra

Liukkaudentorjunta

26.1.2015

Liukkaudentorjunta

Lumettoman alkutalven jälkeen talvi on nyt oikein kunnolla saapunut koko Suomeen. Rajut lämpötilamuutokset sekä runsaat lumisateet ovat tehneet ajokeleistä riskialttiita ja ovat tuoneet haasteita tienpidosta vastaaville.

Liikenneturvallisuutta parantavassa ennakkosuolauksessa kannattaakin hyödyntää CC road -liuoksen pitkäkestoinen vaikutus; ennakkokäsittely estää tien jäätymisen sekä kuuran muodostumisen. Lisäksi liuossuolauksessa lähes kaikki annosteltu liuos pysyy tiellä, eikä sitä juuri lennä tien sivuun. Kun menetelmässä voidaan käyttää hyvin pieniä suolamääriä, se vähentää liukkaudentorjunnan ympäristövaikutuksia.

CC road sulattaa jään nopeasti myös alhaisessa ilmankosteudessa ja kestää hyvin pakkasekelejäkin, joten äkilliset lämpötilan laskut eivät ole esteenä suolaukselle. Liuos estää myös lumen tarttumista tienpintaan. Tämä talvi on todistanut sen että lämpötilan sekä lumenmäärän muutokset voivat olla äkillisiä, joten kannattaa pitää mielessä että CC road -liuos sulattaa jään ja lumen sekä ennaltaehkäisee kuuran, ohuiden jääkalvojen ja mustan jään muodostumisen tienpintaan. Usein CC road -liuosta käytetään myös rakeisen suolan kostutukseen, parantamaan tarttuvuutta ja nopeuttamaan sulatusta. Myös hiekan tai vuorisuolan kostutus ovat tärkeitä kalsiumkloridin käyttökohteita liukkaudentorjunnassa.

TETRA yhdessä sopimuskuljetusliikkeiden kanssa huolehtii 24/7 periaatteella CC road -liuoksen nopeista toimituksista.

Turvallista matkaa!

Tietosuojaseloste
Evästekäytännöt
Evästeasetukset