Voimmeko auttaa?

* pakollinen tieto
Tetra Tetra

Liukkaudentorjuntakausi käynnissä

27.11.2013

Liukkaudentorjuntakausi käynnissä

Pitkän ja lämpimän syksyn jälkeen olemme pikku hiljaa siirtymässä talvisimpiin ajokeleihin suurimmassa osassa Suomea. Odotettavissa on tavanomaiseen tapaan haasteita tienpidosta vastaaville.

Varsinkin alkutalvesta saattavat talviset, liukkaat kelit yllättää tiellä liikkujat, eikä ajotavoissakaan ole vielä siirrytty talviaikaan. Näin ollen ennakkosuolauksen ajoitus ja tärkeys korostuu varsinkin liukkaudentorjuntakauden alkupuolella. Liikenneturvallisuutta parantavassa ennakkosuolauksessa kannattaakin hyödyntää CC Road liuoksen pitkäkestoinen vaikutus; ennakkokäsittely estää tien jäätymisen sekä kuuran muodostumisen. Lisäksi liuossuolauksessa lähes kaikki annosteltu liuos pysyy tiellä, eikä sitä juuri lennä tien sivuun. Kun menetelmässä voidaan käyttää hyvin pieniä suolamääriä, se vähentää liukkaudentorjunnan ympäristövaikutuksia.

CC Road -liuos on paitsi pitkävaikutteinen myös nopea, joten sen erinomaisuus korostuu syksyisin ja alkutalvena esiintyvien ohuiden jääkalvojen, ns. mustan jään sulatuksessa. Usein CC Road -liuosta käytetään myös rakeisen suolan kostutukseen, parantamaan tarttuvuutta ja nopeuttamaan sulatusta. Myös hiekan tai vuorisuolan kostutus ovat tärkeitä kalsiumkloridin käyttökohteita liukkaudentorjunnassa.

TETRA yhdessä sopimuskuljetusliikkeiden kanssa huolehtii 24/7 periaatteella CC Road -liuoksen nopeista toimituksista.

Turvallista matkaa!

 

Tietosuojaseloste
Evästekäytännöt
Evästeasetukset